3 gode grunde til at oprette en event-blog

Eventkommunikation

Det kan være fristende at lave hurtige opdateringer på Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram, når du skal finde deltagere til jeres næste event. Men det er ikke nødvendigvis den rigtige vej at gå, hvis din eventkommunikation skal blive set af flest muligt – eller endnu vigtigere – blive set af de rigtige.

En eventblog giver dig større kontrol over dit indhold og mere langsigtet værdi end korte SoMe opslag. Den kan blive en vigtig del af den samlede fortælling om jeres konference, seminar eller messe.

Velskrevne og relevante indlæg om eventens temaer sender et klart budskab til potentielle deltagere om, at det er super vigtigt, at de dukker op: Ellers går de glip af noget spændende!

Her får du 3 gode grunde til at oprette en eventblog, der understøtter jeres kommunikation og marketing:

  • Grund nr. 1: Blogs egner sig til nicheviden
  • Grund nr. 2: Blogindhold kan søgeordsoptimeres
  • Grund nr. 3: Blogindlæg kan deles vidt og bredt

Grund nr. 1. Blogs egner sig til nicheviden

Blogs henvender sig ofte til præcise og afgrænsede målgrupper, der er passionerede omkring bestemte interesser eller fagområder. De søger på nettet efter indhold, der løser arbejdsmæssige udfordringer og giver dem ny viden.

Bloggen skal give en forsmag på, hvad de får ud af at deltage på konferencen, seminaret eller messen.

Læseren (eventpersonaen) skal finde bloggen så interessant, at han eller hun går videre til en tilmelding på eventens landing page. Derfor skal indlæggene være velskrevne og faktuelt korrekte.

Læs: Sådan opbygger du en event-persona

Emner og temaer

Start produktionen med at definere konferencens, seminarets eller messens vigtigste emner og temaer.

  • Hvad vil være nyt for jeres deltagere?
  • Hvad vil være væsentligt for dem at vide?
  • Hvilke overraskelser lanceres på eventen?

En genvej er at tage kontakt til de oplægsholdere og eksperter, som I har inviteret til at holde oplæg eller på de specialister, som I har inhouse.

Læs: 7 tips til eventmarketing-indhold

Du kan f ex skrive blogindlægget med udgangspunkt i et interview med en af eksperterne og evt. lave kort video med hovedpointerne. Eller du kan bede dem om at bidrage som gæstebloggere.

Indhold fra sidste års konference eller seminar vil i mange tilfælde stadig være relevant. Gør det nemt for dig selv ved at versionere og genbruge tidligere cases eller interview. Læserne er ligeglade med datoen, hvis de får noget væsentligt at vide.

Grund nr. 2: Blogindlæg kan søgeordsoptimeres

Dine Facebook opslag kan være underholdende, aktiverende og spændende, men de lever i en social medie-osteklokke. Kontrollen over, hvem der ser hvad, ligger til en vis grad hos Facebook.

Facebook opdaterer ofte sin algoritme for at begrænse antallet af følgere, som kan se indlæg fra virksomheder og organisationer. Det sker for at tvinge forretningsmæssige SoMe brugere til at betale for Facebook-reklamer.

Derfor aner du i princippet ikke, hvor mange af jeres følgere, der ser dine opdateringer.

Organisk søgning

Når du bruger blogindlæg til at kommunikere om eventen, får du mere kontrol over indholdet. Ved at søgeordsoptimere får du

  • ledt brugerne ind på jeres egne websites gennem ubetalt, organisk søgning via Google, Yahoo, DuckDuckgo eller andre søgemaskiner.
  • høstet data om trafik, konverteringer, brugeradfærd og hvilke søgeord, brugeren har anvendt.

Grund nr. 3. Blogindlæg kan deles vidt og bredt

Det er oplagt at dele blogindlæg på sociale medier og forsyne dem med en skarp intro-tekst, der passer til platform og målgruppe.

Men du kan også

  • bruge blogindlæg som indhold i jeres nyhedsbrev,
  • lægge et link til bloggen i e-mail signaturer
  • anvende indholdet som links i din e-mail marketing før og efter eventen
  • arbejde med link-building, så andre hjemmesider linker til jeres indhold og omvendt.

Google ranker sider med relevante links højere men straffer misbrug af algoritmen PageRank, der styrer visningen af søgeresultater. PageRank bedømmer antallet og kvaliteten af links til en side for at kunne vurdere, hvor vigtigt webstedet er – og hvor højt på søgelisten, indholdet skal vises.